560 brigadistes i 14 coordinadors al servici de les muntanyes valencianes

560 brigadistes i 14 coordinadors al servici de les muntanyes valencianes

La Diputació de València compta amb el major dispositiu de mitjans tècnics i humans per a la prevenció d'incendis forestals durant tot l'any. Un total de 560 brigadistes forestals i 14 coordinadors es dediquen els 365 dies a la defensa i promoció del patrimoni natural centrant-se en treballs de silvicultura com la poda, desbrossament i trituració dels residus vegetals.

La gestió de les 56 brigades i dels quasi 600 treballadors que les integren recau en l'Àrea de Gestió Forestal i del Medi Natural, que està sota la direcció operativa del Consorci Provincial de Bombers de València i actuade forma coordinada amb la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals.

Les brigades forestals es distribueixen al llarg de les comarques valencianes mitjançant zones d'actuació amb l'únic objectiu de reduir el nombre i superfície d'incendis forestals. Els principals treballs desenvolupats per les brigades forestals se centren en labors de silvicultura preventiva, executant i mantenint àrees tallafocs i faixes auxiliars al costat dels camins i a l'entorn de les zones d'interfície urbanoforestal.

A més dels treballs de silvicultura, també destaquen les actuacions sobre la vegetació en les principals zones d'ús recreatiu i llocs d'afluència en l'entorn forestal i els seus treballs de vigilància preventiva i dissuasòria, principalment en els períodes de major risc, com la Setmana Santa i Pasqua, així com durant l'època estival. Així mateix, les brigades forestals actuen també en sinistres i emergències causats per la meteorologia, com per exemple gotes fredes, pluges torrencials localitzades i inundacions.

imagen_aire_cms