Les brigades forestals posen a punt les motobombes per a minvar aigua

08/09/2020
Els efectius de la Diputació es preparen per a eventuals mobilitzacions d'emergència per precipitacions

Les brigades forestals de la Diputació de València repassen i posen a punt la maquinària de  minva d'aigua, en previsió de possibles mobilitzacions d'emergència a conseqüència de les pluges d'aquesta setmana.

Així, Divalterra disposa de 45 motobombes amb una potència que permet l'extracció de fins a 45.000 litres d'aigua per hora. Aquesta maquinària s’hi troba distribuïda per tot el territori de la província, i també en el taller central de l'empresa de la Diputació.

Les Brigades de Diputació actuen en sinistres i emergències, causats principalment per la meteorologia, com gotes fredes, pluges torrencials localitzades, inundacions...

Generalment, el seu treball se centra en la minva d'aigua en baixos, carrers i establiments, encara que també en aquests casos s'oferix assistència i ajuda al personal afectat, realitzant treballs de passos segurs, suport en l'evacuació de persones, eliminació de vegetació i neteja de carrers i vials, entre altres. Per a aquesta mena de treballs, la plantilla de brigadistes compta amb Equips de Protecció Individual (EPI) específics.

En cas de situació d'emergència que requerisca una actuació immediata per la gravetat d'aquesta, ajuntaments o ciutadans han de contactar amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CEE) a través del telèfon 112, des d'on se centralitzen totes les mobilitzacions.