Comença #Emprendeaventura a Tuéjar

01/10/2019
La seu del GAL Turia-Calderona a la Mancomunitat de l'Alt Túria va acollir ahir la primera sessió d'aquesta activitat de tutoria a projectes emprenedors

Una desena emprenedors va iniciar el 30 de setembre a Tuéjar un itinerari d'assessorament, suport i tutoria als seus projectes de negoci, de la ma de l'equip tècnic de CEEI València.

Amb aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de València, amb la participació de Divalterra, i en col·laboració amb el CEEI València i el Grup d'Acció Local Túria-Calderona, s'apropa al territori un suport técnic especialitzat per a donar les claus necessàries per a que els projectes emprenedors d'entorns rurals puguen tirar endavant amb majors garanties d'èxit.

El GAL Turia-Calderona treballa sobre els àmbits rurals de les comarques del Racó d'Ademuz, la Serrania, Camp de Morvedre, Camp de Túria i l'Horta Nord, i està integrat a la federació provincial REDTEVAL junt a la resta de grups locals (3 d'interior i un pesquer) de la província de València amb qui Divalterra ha signat un conveni de col·laboració per a impulsar activitats de foment del desenvolupament socioeconòmic del territori.

Emprendeaventura és un programa gratuït de capacitació per a emprenedors i empreses de recent creació que consta de sessions dinàmiques i de treball en equip en les quals els emprenedors disposaran d'una plataforma col·laborativa i eines on-line per a compartir coneixements, inquietuds i enriquir el seu projecte.

A més de l'edició que va començar el 30 de setembre a Tuéjar, s'han programat altres 3 edicions en les àrees d'actuació dels GAL de la província de València, que es desenvoluparan entre setembre i novembre de 2019 amb l'objectiu de promoure la creació de noves empreses i consolidar l'activitat de les de recent creació.

Amb Emprendeaventur@ els participants podran descobrir oportunitats de negoci a través de les tendències de mercat, construir el seu model de negoci amb una metodologia innovadora, desenvolupar les estratègies clau per a fer arribar el seu producte o servei al client i aprendre les estratègies clau per a gestionar les finances de la seua empresa.

Les quatre primeres sessions de treball són principalment formatives i de capacitació i s'estableix una cinquena sessió de treball en la qual es realitza una tutoria conjunta per a atendre les consultes i dubtes dels projectes participants.

Una vegada realitzat el procés de capacitació, té lloc la fase de concurs de projectes empresarials d'Emprendeaventur@. Els emprenedors participants seran avaluats per un jurat constituït amb aquesta finalitat sobre la base d'una sèrie de criteris com són la viabilitat, innovació, capacitat de generació d'ocupació, etc. A més, existeix la possibilitat de no realitzar l'itinerari complet d'Emprendeaventur@ i assistir únicament als tallers que tinga interés l'emprenedor.

El calendari d'Emprendeaventur@ és el següent:

*TUÉJAR (del 30 de setembre al 21 d'octubre) amb la col·laboració del GAL TURIA CALDERONA 

*UTIEL (del 28 d'octubre al 12 de novembre) amb la col·laboració del GAL Rurable. Inscripció oberta fins el 25 d'octubre a través de http://ceeivalencia.emprenemjunts.es/?op=14&n=15703 o per email a info@rurable.com

*ENGUERA (de l'11 al 25 de novembre) amb la col·laboració de GAL CAROIG-XÚQUER. Inscripció oberta fins el 8 de novembre a través de http://ceeivalencia.emprenemjunts.es/?op=14&n=15753

*SOM RURALS (pendent de concretar ubicació a La Safor/Vall d'Albaida a novembre)